ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

WIND SURF

Το νησί της Λευκάδας είναι ένας τους αγαπημένους προρισμούς για τους λάτρεις του windsurfing. Η παραλία της Βασιλικής "Πόντη" στα νότια του νησιού συγκαταλέγεται ανάμεσα στις δέκα καλύτερες του κόσμου, μαζί με την παραλία του Αϊ Γιάννη στη βόρεια Λευκάδα καλύπτουν όλα τα γούστα και τις ανάγκες των φίλων του σπορ.windsurfing

Η περιοχή του Ιονίου τους καλοκαιρινούς μήνες «δροσίζεται» με τη βοήθεια του "μαΐστρου" . Ο άνεμος αυτός σε συνδυασμό και με την μορφολογία της περιοχής είναι η αιτία για τις πολύ καλές στατιστικές αέρα, που επιτρέπουν στους surfers να απολάυσουν στο μαξιμουμ το αγαπημένο τους σπορ.

Κάθε μεσημέρι, την ίδια περίπου ώρα, στις δύο αυτές παραλίες ο αέρας εμφανίζεται και δυναμώνει σταθερά μέχρι αργά το απόγευμα. Στη Βασιλική μάλιστα, το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό.

Σε ένα κλειστό κόλπο, που το πρωί είναι ιδανικός για την εκμάθηση των αρχαρίων καθώς δεν έχει καθόλου κύμα και η θάλασσα είναι αρκετά ρηχή, η διεύθυνση του ανέμου αλλάζει, και η θάλασσα μέχρι εκείνη την ώρα ήσυχη, ασπρίζει δίνοντας σ? όλους το σύνθημα για να ριχτούν στη μάχη. Η δύναμη του αέρα κυμαίνεται από τα 4 με 5 bft. έως και τα 6-7 και τις πολύ καλές μέρες τα 8 bft. Η Βασιλική είναι ένας σερφότοπος που είναι ιδανικός για όσους θέλουν να εξασκηθούν στο slalom και στο freestyle με συνθήκες side shore. Η ύπαρξη πολλών σχολών windsurfing και εξειδικευμένων καταστημάτων για το σπορ κάνει τα πράγματα εύκολα για όσους θέλουν να δοκιμάσουν ή να εξελιχθούν στο άθλημα.

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣscuba diving

Υπάρχει σχολή scuba diving όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα και να εξερευνήσετε το βυθό του νησιού με τη συνοδεία έμπειρων δυτών.

 

KITESURF

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών σε σχέση με τους ανέμους που επικρατούν στη περιοχή, οι λάτρεις του kite surf θα απολαύσουν μια ξεχωριστή εμπειρία.

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΙΘΑΚΗ-ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Οργανωμένες μονοήμερες κρουαζιέρες πραγματοποιούνται καθημερινά από το λιμάνι της Βασιλικής προς :cruises

-Κεφαλονιά

-Ιθάκη

- Σκορπιό

- Πόρτο Κατσίκι

- Αγιοφίλι

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ - ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Η Λευκάδα είναι ένα νησί με πλούσιο ορεινό ανάγλυφο, γεμάτη χαράδρες, φαράγγια, πηγές, πλούσια βλάστηση, σπάνια λουλούδια και γραφικά μονοπάτια είναι ιδανική για περιπάτους και εκδρομές στη φύση.

Τα μονοπάτια στο βουνό των Σκάρων με το όμορφο δάσος της Βελανιδιάς, το φαράγγι της Μέλισσας στους Σφακιώτες, το φαράγγι στο Δημοσάρι, οι καταρράκτες του Νυδριού μέσα στο καταπράσινο και δροσερό τοπίο και το δάσος της Δάφνης στο Σύβρο, δημιουργούν αξεπέραστες συγκινήσεις σ? αυτούς που θα επιχειρήσουν να περιπλανηθούν περπατώντας.

Από την Βασιλική ξεκινάει ξεναγός μετά από συνεννόηση μαζί σας για την διαδρομή που θέλετε να ακολουθήσετε ή μπορείτε να μόνοι σας να εξερευνήσετε την περιοχή.

ΙΠΠΑΣΙΑ

Στην πεδιάδα της Βασιλικής λειτουργεί ο τοπικός ιππικός όμιλος, που δίνει τη δυνατότητα ίππευσης σε μικρές ομάδες καθώς και μαθήματα για παιδιά. Οι περιηγήσεις με τα άλογα οδηγούν μέσα από την εύφορη κοιλάδα της Βασιλικής, από ελαιώνες και τα βουνά τριγύρω. Τα άλογα του ομίλου είναι άριστα εκπαιδευμένα και ήσυχα και έτσι δεν είναι απαραίτητη η προηγούμενη εμπειρία. Οι περιηγήσεις που διοργανώνει γίνονται πάντα υπό την επιτήρηση ενός εκπαιδευτή και διαρκούν μία ως τρεις ώρες, μπορούν όμως να κρατήσουν και περισσότερο - έως μισή ημέρα.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ  mountain bike

Το νησί της Λευκάδας είναι ένας τόπος ποδηλάτου..

Η ενδοχώρα του νησιού είναι καταπράσινη με ψηλά βουνά και γραφικά χωριά, γεμάτα μονοπάτια που φέρνουν τον ποδηλάτη πιο κοντά στη φύση, ανακαλύπτοντας μέρη συναρπαστικά.

Οργανωμένα club με προγράμματα ορεινής ποδηλασίας λειτουργούν σε αρκετά μέρη του νησιού. Στην πόλη της Λευκάδας, στο Νυδρί και την Βασιλική υπάρχουν γραφεία ενοικιάσεως ποδηλάτων που μπορούν να σας εξασφαλίσουν όλα τα απαραίτητα για να γνωρίσετε το νησί ποδηλατώντας.


Vasiliki Blue***


ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

vasiliki(Πληκτρολογήστε)
Κρατήσεις

Τηλεφωνήστε μας για να δείτε πληροφορίες κράτησης για συγκεκριμένη περίοδο.

τ. +30 26450 31602
τ. +30 6974 631 242