Η ΠΕΡΙΟΧΗ

Ταξιδεύοντας μερικά χιλιόμετρα νότια της Λευκάδας θα συναντήσετε τη Βασιλική.

Τα καταγάλανα καθαρά νερά , οι φυσικές ομορφιές ,οι μαγευτικές παραλίες, η βλάστηση και οι μεθυστικές μυρωδιές του βουνού καθιστούν το χωριό ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

VasilikiΤο χωριό έχει μείνει ανέπαφο από την φθορά του χρόνου διατηρώντας έτσι τον παραδοσιακό τοπικό χαρακτήρα του. Κάνοντας μια βόλτα στα στενάκια του θα συναντήσει κανείς γριούλες με τις παραδοσιακές λευκαδίτικες φορεσιές να κεντάνε την τοπική βελονιά, ψαράδες να μπαλώνουν τα ταλαιπωρημένα δίχτυα τους, σπίτια διατηρημένα σύμφωνα με την αρχιτεκτονική του νησιού?

Το χωριό περιτριγυρίζεται από μικρούς κολπίσκους που κρύβουν πεντακάθαρες αμμουδιές. Διεθνής γνώριμη όμως είναι η παραλία που έχει έκταση 1.5χιλιόμετρο, ιδανική για κολύμπι αλλά και για θαλάσσια σπόρ και ιδιαίτερα για wind surf .Ανατολικά του χωριού  υπάρχουν τρεις κολπίσκοι με πεντακάθαρα νερά .Από το χωριό μπορείτε να περπατήσετε, επίσης, προς τα δυτικά κατά μήκος της παραλιας προς τον οικισμό "Πόντι"(τέλεια επιλογή για περπάτημα).

beach

'Αγιοφίλι 'λέγεται ένας περίφημος κολπίσκος στα νότια της Βασιλικής με καταγάλανα νερά .Μπορείτε να τον επισκευτήτε με καΐκια που αναχωρούν από το λιμάνι της Βασιλικής κάθε 30 λεπτά.

Λιμάνι - Το χωριό της Βασιλικής δεν είναι μεγάλο, και εξακολουθεί να διατηρεί πολλά από τα παλαιότερα κτίρια. Τριγύρω του υπάρχουν καφετέριες ,εστιατόρια και διάφορα καταστήματα.  Στο λιμάνι αράζουν κότερα,γιοτ,βάρκες , και είναι επίσης ένα σημείο επιβίβασης για το πλοίο για Κεφαλονιά και την Ιθάκη .

Υπηρεσίες -  Υπάρχουν δύο ΑΤΜ και τα χρήματα μπορούν εύκολα να ανταλλαγούν με τα τοπικά πρακτορεία. Άλλες εγκαταστάσεις στο χωριό είναι ο Αστυνομικός Σταθμός, Ιατρείο,Κέντρο Υγείας, Ταχυδρομείο, αρτοποιία και πρατήρια βενζίνης.Υπάρχει συγκοινωνία με λεωφορεία του ΚΤΕΛ καθώς και ταξί.

Το "Vasiliki Blue" βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής και από τη θάλασσα μα και από το κέντρο του χωριού.

Σας περιμένουμε.....

 


Vasiliki Blue***


ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

vasiliki(Πληκτρολογήστε)
Κρατήσεις

Τηλεφωνήστε μας για να δείτε πληροφορίες κράτησης για συγκεκριμένη περίοδο.

τ. +30 26450 31602
τ. +30 6974 631 242